آیا در کار یا حرفه خود از دستکش ایمنی استفاده می کنید؟

به نظر شما چه ضرورتی برای استفاده از دستکش مناسب هنگام کار وجود دارد؟برای پاسخ گویی به دو سوال مطرح شده با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

جهان روز به روز در حال پیشرفت و گسترش است و امروزه شاهد این قضیه هستیم که تمام شاخه های دانش به صورت بسیار تخصصی دنبال می شود. از جمله این موارد تجهیزات ایمنی و حفاظتی است که مدام با تکنولوژی های به روز، دچار تغییر و پیشرفت می شود. اما این تغییر و پیشرفت در چه راستا و اهدافی است؟ این تغییرات در راستای ایجاد راحتی و آسودگی بشر هستند.

امروزه تکنولوژی ساخت وسایل ایمنی من جمله دستکش تا حدی پیش رفته، که توانسته تاثیر محسوس و چشم گیری در صنعت و بهره وری آن بگذارد. در واقع با استفاده از دستکش های به روز و پیشرفته متناسب با هر صنعت، احتمال وقوع حوادث بسیار کاهش یافته و جالب است بدانید راندمان کاری در خیلی از مواقع افزایش یافته است. این در حالی است که متاسفانه خیلی از کارگران یا افراد شاغل، استفاده از دستکش را عملی ناراحت کننده تلقی میکنند و به هنگام کار از آن استفاده نمی کنند. البته در قدیم دست های آسیب دیده، پینه بسته و آسیب دیده نشانی افتخار آمیز بین مردان بود!!!! اما به نظر شما امروزه هم اینگونه است؟ آیا واقعا فرهنگ استفاده از تجهیزات ایمنی علی الخصوص، دستکش هنوز بین افراد شاغل جامعه رواج نیافته است؟

اثر دستکش در بهره وری و حفاظت!

تکنولوژی ساخت و طراحی دستکش، در ۲۰ سال گذشته به سرعت در حال تغییر و پیشرفت بوده که با توجه به آمار و تحقیقات بررسی شده، نتیجه آن افزایش ضریب امنیت هنگام کار (حفاظت) و زیاد شده راندمان کاری و بهره وری شده است!

تصور کنید افرادی برای کار با اشیا تیز و برنده از دستکش استفاده نکنند، به نظر شما احتمال وقوع حادثه چقدر است؟ یا این که سرعت پیشرفت کار به چه صورت است؟ حال همان افراد اگر از دستکش مناسب استفاده کنند، چقدر در نتیجه کار تاثیر گذار است؟ صد در صد در حالت دوم هم احتمال وقوع حادقه کاهش می یابد و هم این که سرعت کار بالا می رود!!! نمونه دیگر و پر مصرف، دستکش های یکبار مصرف هستند، که بسیار پر کاربرد هستند. این دستکش ها پس از مصرف به شخص این اطمینان را میدهند که دست او عاری از هر گونه مواد شیمیایی یا مایعات آلاینده مضر است. امروزه دسکتش های جدیدی روانه بازار شده اند که چند منظوره بوده و همزمان علاوه بر مهار لرزش، دارای پوشش حفاظتی در کف دستکش و پوشش رویی آن بوده است.

حال با توجه به نکات فوق، طبق جدید ترین آمارها حدود ۷۰ درصد از صدمات دست مربوط به عدم استفاده از دستکش بوده است، که به اصطلاح به آن جراحات دست برهنه می گویند!!!!

سوال: با توجه به آمار فوق، به نظر شما تنها با پوشیدن دستکش میتوان از صدمات احتمالی جلوگیری کرد؟

بررسی دقیق عملکرد دستکش ها

امروزه اطلاعات بازار حاکی از این است که اغلب دستکش ها به عنوان یک جنس مناسب و استاندارد پیشنهاد نمی شوند. روشن ترین مثال ارزیابی دستکش هایی است که از دست در برابر برش های احتمالی جلوگیری می کنند. شاید اولین فکری که به ذهن ما میرسد این است که برای ارزیابی یک دستکش تنها عملکرد آن برای مشاغل خاص کافی است!! اما واقعیت امر این است که پارامتر دیگری به نام عملکرد دستکش در شرایط خاص و وظایف کاری دیگر باید بررسی شود!!

به عبارتی درست است که برای کار با قطعات برنده و تیز، دستکش باید در برابر بریدگی های احتمالی از دست محافظت کند؛ اما مهارت و چابکی و حساسیت لمسی در کار با دستکش از عوامل بسیار مهمی محسوب می شوند. امروزه این مساله برای بسیاری از مشتریان امری حیاتی محسوب می شود که، فرد استفاده کننده از دستکش علاوه بر حفاظت بتواند به راحتی و با سرعتی بالا با قطعات کار کند. جالب است بدانید عملکرد خوب یک دستکش در کار با قطعات و وسایل، باعث افزایش اعتماد به نفس می شود.

اما نکته جالب این است که شاید در نگاه اول همه دستکش ها مانند یکدیگر به نظر برسند و شبیه به یک کیسه باشند!!!! اما به نظر شما واقعا اینگونه است؟ به نظر شما یک دستکش چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد؟

توجه و دقت به جزییات

نکته ای که بسیار مهم و حائز اهمیت است این است که دستکش مورد استفاده ما هنگام کار در محیط های خشک یا چرب، از تهویه مناسبی برخوردار شود. مساله تهویه دستکش مربوط به طراحی و فناوری بافت آن می شود. مثلا دستکش هایی که شامل پوشش نوع خاصی از فوم ها هستند، هنگامی که در سطوح چرب یا مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند، با اینکه مواد روغنی یا رطوبت را مهار می کنند و مانع جذب آن می شوند اما از طریق یک سری روزنه یا کانال ها، باعث عبور هوا به داخل دستکش می شوند و عمل تهویه را نحو احسن انجام می دهند. با توجه به نکات فوق میتوان این نتیجه را گرفت که دستکش هایی با پوشش فوم، در عملکرد تهویه بهتر از دستکش هایی با پوشش صاف هستند. نکته آخر این که توجه به جزییات پوشش یک دستکش می تواند ما را در یک انتخاب درست یاری کند.

از هدف کلی برای حفاظت کلی

بنابراین به جای اهداف کلی ما باید به دنبال حفاظت کلی دستکش ها برای استفاده کارگران باشیم. این بدان معناست که به عنوان مثال، برای حفاظت از بریدگی، نیاز به ارتقای کیفیت دستکش ها درچندین سطح داریم که این امر با توجه به محصولات عادی، نیازمند بودجه ایی چند برابر قبلی است.

یک ساختمان یا محل کار را فرض کنید که دارای تعدادی کارگر بوده و هر کدام درزمینه ای خاص فعالیت دارند. حال اگر این کارگران از دستکش هایی با حفاظت عمومی که تحت فناوری مهندسی ساخته شده، استفاده کنند؛ چقدر در روند کارتاثیر گذار است؟ در این حالت اعتماد به نفس کارگران بالاتر رفته و از طرفی مدیران ایمنی دارای گزینه های متعددی در انتخاب کارگران برای اهداف چند گانه دارند. جالب است بدانید با این کار هزینه های کلانی که در راستای حفاظت کارگران انجام می شود، به حداقل خود میرسد!!

این پست را به اشتراک بگذار
برچسب‌ها
بایگانی
۱۱ نکته مهم درباره دستکش